E-mail automation

Effectieve e-mail funnels voor nog betere resultaten

E-mail automation inzetten

Wil jij graag meer uit jouw e-mailmarketingcampagnes halen? Overweeg dan eens om e-mail automation in te zetten. Met e-mail automation kun je e-mails automatisch versturen op basis van de acties en interesses van jouw doelgroep. Zo ontvangt elke ontvanger een gepersonaliseerde e-mail die aansluit bij zijn of haar wensen en behoeften.

Hoe werkt e-mail automation?

Bij e-mail automation maak je gebruik van zogenaamde workflows of funnels. Dit zijn geautomatiseerde stappen die een ontvanger doorloopt op basis van zijn of haar gedrag. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van een welkomstmail zodra iemand zich inschrijft voor jouw nieuwsbrief, of het versturen van een herinneringsmail van een speciale actie.

De voordelen van e-mail automation

Het gebruik van e-mail automation heeft vele voordelen. Zo zorgt het voor een hogere open- en klikratio, omdat de e-mails gepersonaliseerd en relevant zijn voor de ontvanger. Ook bespaar je tijd en moeite omdat je niet handmatig elke e-mail hoeft te versturen. Bovendien kun je door middel van de analytics die e-mail automation tools bieden, de resultaten van jouw campagnes continu monitoren en optimaliseren.

Wil jij ook graag e-mail automation inzetten om jouw e-mailmarketing te optimaliseren? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het behalen van betere resultaten.