Spam in Google Analytics voorkomen

Spam in Google Analytics voorkomen

admin Internet marketing 0 Comments

Spam kennen we met name in email varianten, maar we krijgen nu ook te maken met spam in onze Google Analytics accounts. Heel erg vervelend, maar gelukkig is er iets aan te doen.

Google Analytics

Google Analytics is een tool van Google waarmee je website statistieken kunt verzamelen. Lees het artikel “Meten is weten” om meer informatie te krijgen over onder andere Google Analytics.

Spam in Google Analytics

Spammers hebben een manier bedacht om te verschijnen in de lijst “Referrals” (verwijzingen), je herkent ze vaak wel aan de vreemde meestal Engelstalige links waarvan het niet logisch is dat deze naar jouw website linken.

Hoe werkt deze spam?

Hoe komen deze spammers nou in jouw Analytics account? Het is eigenlijk heel simpel, de “spammers” hebben een eigen website, daarop wordt een Google Analytics code geplaatst en hierbij gebruiken ze jouw unieke ID code. Vervolgens wordt er verkeer naar deze website gestuurd en staan ze in jouw account.

Hoe los je deze spam op?

Heel vervelend deze spam, maar gelukkig is er een oplossing voor. In onderstaande video laat ik je in een paar simpele stappen zien hoe je deze spam uit je Google Analytics account filtert.


Een up-to-date spamlijst kun je hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *